Integritetspolicy & cookies

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

LCN Sverige AB 
Gamla Värmdöv. 2

131 37 Nacka, Stockholms län
E-post: Info@lcn.se
Telefon: 08-466 93 74
Org. nr: 556681-2730


LCN personuppgiftspolicy
Lagring av dina personuppgifter

Vi sparar dina uppgifter så länge som det aktuella syftet kräver. All hantering av personuppgifter sker i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Nedan har vi sammanfattat ett antal grundläggande syften till varför vi hanterar dina personuppgifter. De personuppgifter vi använder oss av är Namn, Telefonnummer, E-postadress, IP-adress, Kundnummer och Personnummer. Laglig grund: Köpeavtalet med dig, muntligt samtycke eller berättigat intresse (intresseavvägning) och marknadsföringslagens bestämmelser om samtycke alternativt etablerat kundförhållande. 

Vi använder oss av dina personuppgifter vid

1. Köp av varor:

  • Säkerställa att du är den som du utger dig för att vara samt kontrollera din ålder.
  • Leverera det du beställt hem till dig/ utlämningsställe.
  • Hantera din betalning (inklusive bedömning av vilken betallösning vi kan erbjuda, till vilken vi hämtar information från      kreditupplysningar) och erbjuda dig olika betallösningar, t ex faktura, delbetalning och kontobetalning via Klarna alternativt    direktbetalning med ditt kontokort.
  • Hämta din folkbokföringsadress med hjälp av extern part; Klarna.
  • Hantera reklamationsärenden Lagringsperiod: Tills dess att köpet har genomförts inklusive leverans och betalning och för en tid om 36 månader därefter, i syfte att kunna hantera eventuella reklamationsärenden. Kortnummer sparas dock aldrig.

2. Marknadsföring av våra produkter och tjänster via e-post, kampanjer och nyhetsbrev:

Lagringsperiod: Till dess att du meddelar oss att du inte längre vill ha direktmarknadsföring från oss. Du kan avregistrera dig direkt genom att kontakta Info@lcn.se.

3. Hantering av dina ärenden i vår kundtjänst:

  • Säkerställa din identitet.
  • Kommunicera med dig och besvara dina frågor via telefon, chatt, e-post eller sociala medier.
  • Utreda klagomål- och supportärenden, inklusive teknisk support.

Lagringsperiod: 36 månader efter avslutat ärende och så länge reklamationsrätten gäller.

4. Hantering vid ditt användande av våra garantier och olika tjänster, såsom tillval ex. hemleverans, inbärning, kvällsleverans osv:

  • Mottagande av bokning, om- och avbokning.
  • Utskick av bokningsbekräftelse samt övrig kommunikation kring en bokning av en tjänst.
  • Kreditupplysning från kreditupplysningsföretag för att säkerställa din betalningsförmåga.

Lagringsperiod: Garantilängdens period, vanligtvis 1år om inget annat anges.

5. Nyhetsbrev:
Den rättsliga grunden för utskick är fullgörande av avtal. För kunder som har valt att prenumerera på LCNs nyhetsbrev skickas ett nyhetsbrev per mail med information och erbjudanden. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrev från LCN.se via Info@lcn.se eller med ett klick på den länk som finns längst ner i nyhetsbrevet.

6. Överföring och utlämnande av dina personuppgifter till andra parter:
För att kunna erbjuda våra tjänster lämnar vi ut personuppgiter till andra part, som även de endast behandlar uppgifterna i enlighet med syftet. Exempel på annan part är:

  • Leverantörer av posttjänster, speditörer, transporttjänster eller för eliminering av dokument.
  • IT-tjänsteleverantörer inom ramen för underhåll och skötsel av programvara.
  • Tjänsteleverantörer inom kreditprövning, inkasso och dialogmarknadsföring.
  • Myndigheter, i förekommande fall t.ex. Polisen eller Skatteverket.

I största möjliga mån ser vi till att behandla dina personuppgifter inom Sverige och alla våra egna system och servrar finns inom landet. Vi samarbetar dock med ett antal parter vars system finns utanför EU, exempelvis vårt system för e-post. Dina personuppgifter lämnas bara ut till ett land utanför EU/EES om vi kan säkerställa att det finns tillräckliga garantier för en korrekt och adekvat behandling.

7. Spårning av försändelse:
När du handlar i vår webbshop och godkänner våra köpevillkor kommer din e-postadress att skickas vidare till en distributör för att du ska ha möjlighet att spåra din försändelse. Distributörer använder din e-postadress för att erbjuda dig att följa din beställning och hålla dig informerad om var din beställda vara befinner sig och när den kommer att levereras.

Dina rättigheter
LCN.se garanterar att dina rättigheter med avseende på hantering av personuppgifter efterlevs. Du kan alltid invända mot att eller hur dina personuppgifter används genom att maila Info@lcn.se.

Rättigheter:

  1. Varje person har rätt att få information när hans eller hennes personuppgifter behandlas. 
  2. Varje person har rätt att vända sig till ett företaget och be att få felaktiga uppgifter rättade eller kompletterade med sådana. personuppgifter som saknas och som är relevanta med hänsyn till ändamålet med personuppgiftsbehandlingen.
  3. Varje person har rätt att vända sig till ett företag eller en myndighet som behandlar personuppgifter och be att uppgifterna som avser honom eller henne raderas.

Cookies på LCN
En cookie är en mycket liten textfil som lagras i din dator. Den används för att komma ihåg dig och dina val på hemsidan. Cookies är ett utmärkt sätt för hemsidor att spara viktig information och inställningar. Till exempel när du senast var där, vad du skrev in i ett formulär så att du slipper skriva igen, vilka val du gjort och så vidare. 

Cookies kan inte innehålla kod och därför behöver du inte oroa dig för reklam, spionprogram, virus eller liknande. Cookies belastar inte ditt system märkbart. Det är bara hemsidan som sparade textfilen som kan läsa den, så ingen annan kan snoka vad du gjort hos oss. Vi använder två typer av cookies, sessions-cookies och så kallade fasta cookies.

Sessions-cookies:
På vår hemsida använder vi mest sessions-cookies. De hjälper oss att hålla reda på och känna igen din webbläsare och gör att du kan använda olika tjänster på vår hemsida som till exempel att hålla reda på din kundvagn eller vilka produkter du nyligen visat. Sessions-cookies lagras inte permanent i din dator, de försvinner när du stänger din webbläsare.

Fasta cookies:
Vi använder även så kallade fasta cookies. Det är en liten fil som gör att webbplatsen känner igen dig vid ett återbesök. I den lagras information så att till exempel vissa meddelanden bara visas en gång. 

Fasta cookies lagras i din dator och måste tas bort manuellt.

Nej tack:
Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du stänga av den möjligheten i webbläsarens säkerhetsinställningar. Då lagras inga cookies i din dator, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på våra och andras hemsidor. Du kan också göra en inställning som varnar varje gång en cookie dyker upp och avgöra från fall till fall om du vill tillåta den eller inte.

LCN.se användande av cookies är tänkt att underlätta både för dig som besökare på vår hemsida och för oss. Du har själv rätt att inte acceptera användandet av cookies. Du kan enkelt stänga av funktionen via din egen webbläsares säkerhetsinställningar eller välja att få en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på din dator. Via webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. För att veta mer om hur du ska göra för att begränsa hur cookies lagras på just din dator så kan du läsa mer under inställningar på den webbläsare du använder dig av.

Om du fortsätter att surfa på LCN.se webbplats utan att ändra dina inställningar, utgår vi från att du accepterar att ta emot våra cookies.


Kontakt och övrig information
LCN kundservice på Tel: 08-466 93 74, Mån-Tors mellan 09:00-17:00, Fredagar 09:00-15:00.
samt via mail info@lcn.se